Persoonlijke hulpmiddelen
U bent hier: Home / VVE-Dag / VVE-Dag 2016

VVE-Dag 2016

The VvE-Day 2016

Economics of Migration - VVE day 2016

vrijdag 11 maart 2016

Stadscampus Antwerpen

AlechiaOm de VvE-dag 2016 ( www.vveday2016.be ) op gepaste wijze af te sluiten hebben de Faculteit TEW van de Universiteit Antwerpen, de alumnivereniging Alechia en het Young Research Network (YRN) enkele Europese toponderzoekers uitgenodigd om naar Antwerpen te komen. Zij komen hun kennis delen over een zeer actueel thema: migratie. Naast de menselijke, politieke en juridische aspecten zijn er immers ook heel wat economische aspecten gerelateerd aan de migratiestromen. Prof. Klaus Zimmermann (IZA – University of Bonn) en Prof. Alan Manning (London School of Economics) zullen de resultaten van hun onderzoek toelichten. Wat zijn de economische gevolgen van migratie? Welke kansen en uitdagingen biedt migratie vanuit economisch oogpunt? Is migratie nodig voor onze economie? Ook economieblogger Andreas Tirez zal zijn visie geven over dit thema.

Om de VvE-dag 2016 op gepaste wijze af te sluiten hebben wij enkele Europese toponderzoekers uitgenodigd om naar Antwerpen te komen. Zij komen hun kennis delen over een zeer actueel thema: migratie. Naast de menselijke, politieke en juridische aspecten zijn er immers ook heel wat economische aspecten gerelateerd aan de migratiestromen. 

Prof. Klaus Zimmermann (IZA – University of Bonn) en Prof. Alan Manning (London School of Economics) zullen de resultaten van hun onderzoek toelichten. Wat zijn de economische gevolgen van migratie? Welke kansen en uitdagingen biedt migratie vanuit economisch oogpunt? Is migratie nodig voor onze economie? Ook economieblogger Andreas Tirez zal zijn visie geven over dit thema.

Joren Vermeersch, communicatie-adviseur bij het Kabinet van de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie, zal namens de Staatssecretaris het debat inleiden met een actuele stand van zaken van België in een OESO-perspectief op het vlak van migratie en economie. Hij zal hierbij ook aandacht besteden aan de arbeidsparticipatie van de “foreign-born” vs “native born”, de samenstelling van de immigratie naar België in OESO-perspectief en reflecties over de economische impact van de vluchtelingencrisis.

Het panelgesprek wordt in goede banen geleid door Prof. Walter Nonneman (Universiteit Antwerpen) die over dit thema ook reeds heel wat onderzoek heeft gedaan.

Graag nodigen wij alle onderzoekers, alumni en studenten uit voor dit boeiende panelgesprek met topsprekers.

Alle informatie over de VvE-dag 2016 het panelgesprek “The economics of migration” kunt u terugvinden via www.vveday2016.be.

Document acties

Vereniging voor Economie - Universiteit Antwerpen - Faculteit TEW B2013 - Prinsstraat 13 - 2000 Antwerpen - joeri.nys@ua.ac.be